Na het afronden van zijn studie fysiotherapie, begon Michel als zelfstandig waarnemer te werken in diverse praktijken in Zeeuws Vlaanderen. Tijdens deze waarnemingen kom je terecht in verschillende werksituaties. Je leert tijdens zo’n periode veel collega’s kennen en komt in aanraking met diverse werkwijzen. Je ziet als beginnend fysiotherapeut in zo’n periode veel dingen die je helpen om een betere fysiotherapeut te worden. Maar je ervaart ook zaken die je zelf anders en beter zou willen doen.

Op zoek naar vastigheid en vanuit de overtuiging dat bepaalde zaken beter konden, groeide de behoefte om deze visie zelf te gaan ontplooien. In 2007 kreeg hij de mogelijkheid om deze plannen in de praktijk te brengen in samenwerking met Sportcentrum Delta te Hulst. Het behandelen van een klacht is niet alleen een kunstje dat is voorbehouden aan de fysiotherapeut. De patiënt heeft hier zelf een grote verantwoordelijkheid in. Door de samenwerking op deze locatie tussen fysiotherapie aan de ene kant en fitness aan de andere kant, konden we deze visie in de praktijk brengen. Ons motto is dan ook nog steeds:      ‘Samen werken aan uw gezondheid’

Al snel bleek dat onze praktijk in een behoefte voorzag. Het aantal patiënten dat de praktijk bezocht groeide snel en in 2009 moest er verbouwd worden om aan de vraag te kunnen voldoen. In de tussentijd was het team van Fysiofit versterkt met twee collega’s met ieder hun eigen expertise. Remco Hamelink als osteopaat en Lorenzo d’Hont als sportfysiotherapeut. Vanuit onze visie om een zo breed mogelijk publiek van de beste zorg te kunnen voorzien, was dit een eerste belangrijke stap in de ontwikkeling van de praktijk, zoals we deze nu kennen. Mede dankzij hen kreeg onze praktijk een forse kwaliteitsinjectie.

In 2009 deed zich de mogelijkheid voor om de praktijk van John de Hullu te Kloosterzande over te nemen. Begin 2010 was deze overname een feit en kon er verhuisd worden naar een nieuwe praktijkruimte in het voormalige Rabobank gebouw te Kloosterzande. Door de groei van de prakrijk kwamen er steeds meer organisatorische, administratieve en facilitaire taken bij. Om deze zaken beter te structureren werd Mascha van Bunder-Boddaert de allereerste praktijkondersteuner bij Fysiofit. Als multifunctionele duizendpoot nam zij een groot gedeelte van de ondersteunende en facilitaire taken op zich. John en Chris bleven parttime werkzaam en in 2011 kwam Inge Heijens-De Booij op de locatie Kloosterzande werken. Al snel werd zij een onmisbare kracht binnen Fysiofit en met haar kennis op het gebied van manueel therapie is zij nog altijd een belangrijke factor in ons team.

Om in te kunnen spelen op een steeds breder wordende zorgvraag werd in de jaren erna ons team uitgebreid met een aantal nieuwe collega’s. Zo kwamen Karen Buysse (2013) Osteopathie, Kim van Damme (2014) met als specialisatie manuele lymfdrainage en master in de geriatrie in de fysiotherapie in Kloosterzande werken. Vanuit hun expertise bedienen zij een patiëntenpopulatie, waarbij specifieke kennis essentieel is. Ook in Hulst mochten we in 2014 een nieuwe collega verwelkomen. Na een succesvolle stage begon Audrey Warnier-Seghers in december van dat jaar in Hulst. Als manueel therapeute voegde zij specifieke kennis voor de locatie Hulst toe, die tot dan toe ontbrak.

Na de pensionering van John en Chris was er behoefte aan nieuw bloed voor de locatie Kloosterzande. In 2015 nam Nikkie Broekaart een groot gedeelte van de werkzaamheden over. Zij is voor de locatie Kloosterzande het aanspreekpunt op gebied van sportblessures. Niet veel later werd in 2016 Ellen Broekaart toegevoegd aan ons team in Kloosterzande. De vraag naar manueel therapie was inmiddels dusdanig toegenomen, dat we in Ellen een welkome versterking op dit gebied vonden.

In 2017 mochten we voor beide locaties een kinderfysiotherapeute verwelkomen. Rowena van de Voorde vulde hiermee een nog ontbrekend stukje van onze kwaliteitspuzzel in. Zij is voor beide locaties het aanspreekpunt op het gebied van kinderfysiotherapie.

In 2018 verhuisde de praktijk te Kloosterzande naar een nieuwe locatie aan het Pastoor Versterplein te Kloosterzande. Samen met de huisartsenpraktijk, thuiszorg en nog vele andere zorgaanbieders vormen zij hier samen EGC De Bron. Door deze samenwerking zijn de lijntjes korter en kunnen we vanuit verschillende disciplines en invalshoeken een gezondheidsprobleem bestrijden. In dit nieuwe pand werden onze behandelmogelijkheden ook flink uitgebreid. Met de realisatie van een fitnessruimte kregen we ook meer mogelijkheden op het gebied van preventie en vitaliteit.

Om invulling aan deze taken te geven, werd Jeroen van Bunder als fitnessinstructeur en praktijkondersteuner toegevoegd aan ons team. Hij zorgt ervoor dat behandeltrajecten zelfstandig kunnen worden voortgezet en dat mensen zelf onder begeleiding kunnen werken aan hun eigen gezondheid.

Bij de verhuizing werd ook de eerste en tweedelijns fysiotherapie van het WZC Antonius overgenomen. Hiermee werd de druk op gebied van geriatrische fysiotherapie dusdanig vergroot, dat Marco de Block werd verwelkomd als nieuwe collega op dit gebied. Met zijn interesse voor de ouder wordende mens, is hij een welkome aanvulling op het gebied van geriatrie.

De laatste jaren werd er ook prive fors uitgebreid. Het ouderschap gaat in veel gevallen dan ook gepaard met minder werkzame uren. Niettemin bleef de behoefte aan fysiotherapie groot. Voor de locatie Hulst waren we dan ook op zoek naar versterking op het gebied van sport. Jasper Sponselee (2017) werd na een succesvolle stage aan het team toegevoegd en samen met Lorenzo is hij de steun en toeverlaat voor geblesseerde sporters. Na de zwangerschapswaarneming voor Audrey bleef Sebastiaan Beens (2018) plakken in Hulst. Samen met Audrey zijn zij als manueel therapeut een belangrijke schakel bij het behandelen van hoofd, nek en rugklachten.